Руски возач заузео друго место у Формули 1 Опширније: http://rs.sputniknews.com/rusija/20150726/3560502.html#ixzz3h59SnlAV

27-07-2015 11:22:27 | | / vostok.rs |


Руски возач Формуле 1 Данил Квјат заузео је неочекивано друго место на трци у Мађарској, што је први такав резултат за једног руског возача, и поред бројних компликација које је имао од самог старта.

Руски возач Формуле 1 Данил Квајт, члан тима Ред бул, освојио је друго место на трци за Велику награду Мађарске, што представља најбољи резултат за било ког возача из ове земље.

Квајт је завршио на другом месту, иза Немца Себастијана Фетела. Ово је уједно било и прво Квајтово појављивање на подијуму.

Резултат који је остварио био је неочекиван јер је Рус у квалификацијама заузео осмо место и од самог старта је имао потешкоћа да одржи корак за осталима.

„Да будем искрен, после првог скретања помислио сам да је трка за мене готова, пошто сам направио велику огреботину на једној од гума. Због тога ми је било тешко да уопште задржим болид на стази. Међутим, тим ми је онда рекао да наставим да нападам“, рекао је Квајт.

Заједно са осталим возачима на подијуму, Квајт је победу посветио Жилу Бјанкију, који је преминуо 17. јуна после девет месеци у коми након трагичне несреће на трци Формуле 1 у Јапану октобра 2014. године.