Савезници нам не верују, а непријатељи нас се плаше Опширније: http://rs.sputniknews.com/svet/20150726/3539210.html#ixzz3h4neaubX

27-07-2015 09:55:40 | | / vostok.rs |


Политика коју води садашња америчка администрација у Сирији и Ираку довела је до раста радикалног исламског тероризма, који је главна претња за безбедност САД у краткорочној перспективи, рекао је кандидат за председника САД Скот Вокер у интервјуу америчком листу „Нешнел интрест“.

„Највећа претња безбедности САД у краткорочној перспективи је радикални исламски тероризам. Барак Обама својим нечињењем у Сирији и Ираку омогућава пораст утицаја Исламске државе. Десетине хиљада страних бораца и џихадиста добиће тамо искуство и постаће део глобалног терористичког система“, сматра кандидат за председника САД.

Претње безбедности САД у дугорочној перспективи, према мишљењу Вокера, носи другачији карактер.

„Политика председника САД Барака Обаме и државног секретара Хилари Клинтон у Европи, Азији и посебно на Блиском истоку очигледно је показала главну претњу безбедности САД у дугорочној перспективи — то је одсуство неопходног лидерства. Због тога наши савезници немају поверења у нас, а наши непријатељи нас се не плаше“, сматра Вокер.