Европа пред расколом због Русије

27-07-2015 09:53:34 | | / vostok.rs |


Посета француских парламентараца Криму сведочи о расколу у политичким круговима Француске и ЕУ у целини, уверен је политички коментатор Џон Вајт.

У свом интервјуу телевизији Раша тудеј изразио је увереност да ће таквих делегација бити више, јер људи на Западу желе да сазнају каква је ствара ситуација на Криму и Донбасу, а не да суде по пропаганди западних медија.

Само такве делегације могу освестити западне лидере и убедити их да се ситуација на истоку Украјине не може решити санкцијама и сукобима, сматра саговорник телевизије.

Европа се још није до краја опоравила од рецесије и санкција против Русије и оваква ситуације не доприноси томе. Не изненађује, сматра Вајт, што се француска политичка сцена поделила, узимајући у обзир да је Француска највећи европски инвеститор у економију Русије после Немачке.

Најважније је, по мишљењу аналитичара, да санкције против Русије слабе међународну безбедност. У условима пораста терористичке претње неразумно је изоловати Русију. И у Европи почињу да схватају да је време да се престане са оваквом политиком коју је наметнуо Вашингтон, уверен је Вајт.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут