Само за труднице – пита за динар!

17-07-2015 12:22:11 | | / vostok.rs |


У једној ивањичкој пекари нуде специјалну погодност само за труднице које питу кромпирушу могу да купе за динар. Власници кажу да ће акција трајати све док њихово дете не напуни 18 година.

Драгица Тасић је једна од трудница која већ осам месеци, кад год је у пролазу, сврати на ивањичку кромпирушу коју добија за један динар.

"То ми се баш допало, да се неко у граду сетио трудница, неки леп чин", рекла је Драгица.

Акција траје годину и по дана. Власници су на идеју дошли када је Вишеслава после 18 година остала трудна. Чим су вест саопштили родитељима, радост су поделили и са муштеријама.

"Била је срећа, наравно, размишљали смо како да направимо неку акцију, онда смо рекли: за труднице један динар. Намерно нисмо желели гратис", каже власник пекаре Миломир Мијаиловић.

Будућа мама Вишеслава Мијаиловић о плановима свог мужа није знала ништа.

"Било ми је драго што су то труднице, што је увек био моја подршка. Увек је говорио – бићеш и ти једног дана трудница, мада сам ја већ изгубила наду. Он не", објашњава Вишеслава.

Кромпируша као специјалитет нуди се по специјалној цени, јер је специјалитет у родном крају власника.

"Зато што ја долазим из Прилика, то је општина Ивањица. Ивањица је чувена по добром кромпиру", истиче Миломир.

Питу од ивањичког кромпира по специјалној цени пробали би и они који нису у другом стању.

"Обично мушкарци, мало пунији, питају: ми смо труднице, можемо ли да добијемо питу за један динар. Ми узвратимо шалом: у поодмаклој сте трудноћи", наводи Вишеслава.

Шале ће трајати све док траје и акција. Поносни власници пекаре и родитељи Срећка, који у септембру пуни годину дана, кажу цена се неће мењати до његовог 18. рођендана. И надају се Жељани. Ако се и та жеља оствари, можда ће смислити и нову погодност за будуће маме.