БРИКС очекује скори договор Атине са кредиторима

09-07-2015 09:43:35 | | / vostok.rs |


Министри финансија земаља БРИКС заложили су се за што бржу нормализацију и договор Грчке са својим кредиторима, изјавио је министар финансија Русије Антон Силуанов.

Министри финансија БРИКС рачунају на то да ће се Грчка ускоро договорити са својим кредиторима, пошто неизвесна ситуација у вези са исплатом њеног дуга појачава нестабилност тржишта, посебно земаља у развоју, изјавио је Силуанов.

„Залажемо се за што бржу нормализацију и договор Грчке са својим кредиторима, с тим што они треба да буду јасни када је реч о даљем деловању Грчке у решавању својих дужничких обавеза“, рекао је Силуанов након заседања Савета управника Развојне банке БРИКС-а.

„Ми (министри финансија и шефови Централних банака БРИКС-а) смо се сложили да Грчка треба да припреми структурне мере и да своје обавезе усклади са могућностима економије“, рекао је Силуанов.

„Сви су се сложили да ситуација у Грчкој негативно утиче на финансијска тржишта, посебно у земљама у развоју. Неиспуњавање обавеза пред кредиторима увек узбуркава тржиште и носи нестабилност“, рекао је министар финансија Русије.