Неће бити новог референдума на Криму

05-07-2015 10:20:09 | | / vostok.rs |


Вицепремијер Републике Крим Дмитриј Полонски је информацију о могућности да Европска унија призна резултате новог референдума назвао „формалном бесмислицом“.

Власти Крима не припремају се да поново спроводе референдум о независности, чак и у случају да његове резултате под одређеним условима призна Европска унија, изјавио је вицепремијер Републике Крим Дмитриј Полонски, коментаришући информацију о могућности да Европска унија призна резултате новог референдума на Криму уколико он буде одржан уз надзор представника ОЕБС-а.

Полонски је такву идеју назвао „формалном бесмислицом“, уз препоруку да се уместо „мудрим саветима“ та организација позабави људским правима у Украјини.

Политичар је навео да су демократско изражавање воље грађана потврдили бројни међународни посматрачи и да нико ништа неће понављати.

„Доказивати сваки пут неразумним људима да ти ниси камила – Руси то неће радити, неће се понижавати ни пред ким, посебно не пред којекаквим међународним организацијама које су изгубиле кредибилитет”, нагласио је вицепремијер Крима.

Раније је генерални секретар ОЕБС-а Ламберто Занијер изјавио да су посматрачи ОЕБС-а прошле године добили позив за референдум на Криму, али да он није одговарао правилима којих се придржава та организација.