Русија ће одговорити на све претње

02-07-2015 04:31:12 | | / vostok.rs |


Руске власти су данас саопштиле да је нова америчка војна стратегија конфронтациона и да неће допринети побољшању односа између званичног Вашингтона и Москве, затегнутих због украјинске кризе.Саопштено је да је још рано говорити о одговарајућем руском документу, те да ће Руска Федерација одговорити на све претње.

У стратегији, коју је почетком недеље објавио Пентагон, наводи се да је Русија више пута показала да не поштује суверенитет својих суседа и да је спремна да користи силу како би остварила своје циљеве.

Са друге странепортпарол руског председника ДмитријПесков навео је да„Поводом тога може се изразити жаљење јер је концепција безбедности документ који важи на средњи и дуги рок и такве формулације у документу сведоче о конфронтационом расположењу, без икакве објективности према нашој земљи. Притом, то се односи на дугорочну перспективу“, рекао је Песков.

„То ће, наравно, тешко допринети покушајима да се наши билатерални односи покрену ка нормализацији, што је преко потребно за заједничку борбу с текућим изазовима на које појединачне земље не могу да одговоре“, додао је Песков.

Портпарол руског председника је прецизирао да је један од тих изазова деловање Исламске државе, као и сви други видови тероризма и екстремизма.

„Сачекајмо да се тај документ појави. Безусловно, све претње националној безбедности Русије се узимају у обзир и обрађују, и разматрају се одговарајуће контрамере“, навео је Песков.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут