Лавров са Керијем и Зарифом о борби против тероризма

01-07-2015 05:17:00 | | / vostok.rs |


Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров разговарао је данас у Бечу о борби против тероризма и иранском нуклеарном програму са својим америчким и иранским колегама, Џоном Керијем и Мухамедом Џавадом Зарифом, као и са председником Аустрије Хајнцом Фишером.

Он је у изјави новинарима нагласио да није допутовао у Беч због преговора о нуклеарном програму Ирана, већ да пре свега жели да разговара са својим колегама Џоном Керијем и Мухамадом Џавадом Зарифом о борби против тероризма.

Лавров се састао и са председником Фишером, са којим је разговарао нешто мање од сат времена о украјинској кризи, борби против тероризма и преговорима о нуклеарном програму Ирана.

Према саопштењу из Фишеровог кабинета, како преноси АПА, Лавров је информисао председника Аустрије о разговорима које је председник Русије Владимир Путин водио са сиријским шефом дипломатије Валидом Муалемом у Москви.

Путин је том приликом позвао на нови међународни савез против тероризма за борбу против екстремистичке организације Исламска држава у Сирији и Ираку.

Када је реч о украјинској кризи, Фишер и Лавров су изразили наду да ће на основу споразума из Минска постепено моћи доћи до мирољубивог решења.