Златни кошаркаши из '95 поново на балкону 2. јула

25-06-2015 12:04:03 | | / vostok.rs |

У току су припреме за још један кошаркашки спектакл у Београду – обележавање 20 година од освајања златне медаље на Европском првенству у Атини 1995. Манифестација која носи назив "Злато из Атине-победи поново", биће одржана 2. јула.

Цео догађај ће почети свечаном академијом у Скупштини Града Београда.

Централни моменат почеће у 21 час, када ће за све окупљене грађане на платоу испред Градске Скупштине отпочети спортско-музичко-сценски спектакл са четири-димензионалном анимацијом, која ће зидове Градске куће претворити у једно велико пројектно платно на коме ће се емитовати материјали који ће све присутне подсетити на славне моменте наше кошарке из 1995. године.



У програму ће узети учешће и бубњари Драгољуба Ђуричића и чланови хора Вива Вокс, а специјални гост овог спектакла ће бити наша млада кошаркашица Наташа Ковачевић.

Као врхунац догађаја биће излазак наших кошаркашких легенди на балкон Скупштине Града, који ће поздравити као и пре двадесет година када су започели ову традицију.

Присутне грађане ће поздравити: капитен златне генерације Жарко Паспаљ, селектор Душан Дуда Ивковић, као и играчи Владе Дивац, Дејан Бодирога, Предраг Даниловић, Саша Обрадовић, Зоран Сретеновић, Мирослав Берић, Александар Ђорђевић, Жељко Ребраћа, Зоран Савић, Дејан Томашевић и Дејан Котуровић.