Путина подржава 89 посто грађана

25-06-2015 08:42:38 | | / vostok.rs |


Рад руског председника Владимира Путина подржава 89 одсто грађана, док 64 одсто испитаника сматра да се Русија креће у добром смеру, резултат је анкете коју је спровела агенција „Левада-центар“.

Анкета, која је спроведена у јуну ове године, показала је да грађани Русије све више одобравају потезе руског председника, имајући у виду да је почетком године тај број износио 85 одсто, а у мају 86 одсто.

Једна десетина испитаника се изјаснила да не одобрава потезе Путина, док је један проценат остао уздржан.

Иста анкета прошле године показала је да 86 одсто грађана подржава руског председника, док је та бројка у 2013. години износила 63 одсто.

Међу политичарима којима Руси највише верују на првом месту је такође председник Путин са 64 одсто подршке испитаника, на другом министар одбране Сергеј Шојгу са 28 одсто подршке, а седе премијер Дмитриј Медведев и шеф дипломатије Сергеј Лавров који имају по 21 одсто подршке испитаника.

Анкета је показала и да 64 одсто испитаника сматра да се Русија креће у добром смеру, док је 22 одсто њих рекло да не слаже са тим ставом, а 14 одсто није одговорило ни позитивно ни негативно.