Лавров: Мински споразум нема алтернативу и мора бити у потпуности имплементиран

24-06-2015 12:37:34 | | / vostok.rs |


Мински споразум нема алтернативу и мора бити у потпуности имплементиран, укључујући и политичке аспекте, изјавио је руски шеф дипломатије Сергеј Лавров после састанка министара „Нормандијске четворке“.

Шефови дипломатија земаља „Нормандијске четворке“ — Француске, Немачке, Русије и Украјине одржали су састанак у Паризу како би размотрили да ли се у Украјини поштује примирје и да ли се примењује мировни споразум постигнут у Минску.

Према речима руског шефа дипломатије, Француска и Немачка се такође слажу да нема алтернативе мировном споразуму постигнутом у Минску у фебруару.

Он је рекао и да је на састанку констатовано да цео пакет мера из Минског споразума остаје на снази и да је веома важно да се он поштује у свим аспектима.

„Стабилизација ситуације у Донбасу остаје главни циљ у овом тренутку“, нагласио је руски министар.

Он је изразио наду да разговори у оквиру „Нормандијске четворке“ могу да охрабре сукобљене стране да у потпуности испуне своје обавезе према Минском договору.

У међувремену, немачки министар иностраних послова Франк-Валтер Штајнмајер је истакао и да су констатоване и вишеструке повреде примирја у источној Украјини.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут