Србија после драматичних пенала у полуфиналу Светског првенства

14-06-2015 01:06:20 | | / vostok.rs |


Омладинска репрезентација Србије савладала је после правог трилера у пенал завршници Сједињене Америчке Државе са 6:5 и пласирала се у полуфинале Светског првенства на Новом Зеланду! У регуларном делу меча није било голова. "Орлићи" ће се за финале борити против селекције Малија. Немања Максимовић јунак пенал драме!

Репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Светског првенства за фудбалере до 20 година пошто је јутрос у Окланду (Нови Зеланд), после бољег извођења једанаестераца савладали САД са 6:5.

Србија је једина европска репрезентација међу четири најбоље на свету, а противник у полуфиналу биће јој селекција Малија која је победила Немачку, такође бољим извођењем једанаестераца - 4:3.

Утакмица Србија - Мали играће се у среду 17. јуна у 09,30 часова по нашем времену, такође у Окленду.

У другом полуфиналу састаће се Сенегал и Бразил. Сенегалци су победили Узбекистан са 1:0, док је Бразил био бољи од Португалије - 3:1, али после пенала.

После регуларних 90 минута и два продужетка није било голова, па је одлука о томе ко ће међу четири најбоље екипе пала после пенала.

Победник је решен тек после девете серије када је прво Предраг Рајковић одбранио ударац Џоела Соноре, да би одлучујући погодак постиагао Немања Максимовић.

Изабраници Вељка Пауновића су и пре тога имали шансу да реше меч, али пенале нису искористили Рајковић и Милош Вељковић.