Број „руских војника“ у Донбасу пре и после викенда

10-06-2015 08:33:08 | | / vostok.rs |


Свака изјава о бројности „руске војске“ у Украјини је без чињеничне основе, рекао је новинарима званични представник Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков.

„Буквално пре неколико дана, након говора украјинског председника у Ради, обратили смо пажњу на то да ниједна изјава Кијева о величини, наводног, ’руског војног присуства‘ у Украјини нема чињеничне основе“, рекао је Конашенков.

Према његовим речима, овај број је „увек директно пропорционалан квалитету викенда онога који даје изјаву и обрнуто пропорционалан времену које је преостало до наредног великог међународног догађаја“.

„Само тако се може објаснити зашто је Петар Порошенко у четвртак 4. јуна у Ради изјавио да се на југоистоку Украјине, наводно, налази ’9.000 руских војника‘. Након успешно проведеног викенда, 8. јуна, министар одбране Степан Полторак је већ нашао ’42.500 људи‘. Томе још треба додати и целу тенковску армију од 558 тенкова!“, изјавио је Конашенков.

„Све што нам остаје у овом случају је да дамо савет украјинском председнику, као врховном команданту, да понедељком прима извештаје од министра одбране, али да се унапред упозна са тим како је он провео викенд“, иронично је закључио представник Министарства одбране Русије.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут