Кремљ прокоментарисао изјаву Г7 о санкцијама против Русије Опширније: http://rs.sputniknews.com/vesti/20150608/2407271.html#ixzz3cTbeV2vM

08-06-2015 03:20:55 | | / vostok.rs |


У Кремљу су обратили пажњу на изјаву са самита Г7 о санкцијама против Русије, али чекају званичне закључке сусрета, изјавио је прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков.

„Обратили смо пажњу на још једно у низу саопштења на тему санкција. Нема ту ништа ново. Заједно с тим смо обратили пажњу на то што међу учесницима на том састанку имају одређене нијансе приступа: неки говоре о потреби наставка дијалога са Русијом, о немогућности решења озбиљних проблема без тог дијалога“, рекао је Песков новинарима.

„Настављамо пажљиво да пратимо. Сви наши приступи су прилично доследни и они су добро познати“, додао је он.

Песков је навео да самит још није завршен и да је још рано доносити неке закључке.

„Самит још није завршен, наставља са радом, и неки коначни закључци тек предстоје, колико разумем, до краја дана. Зато је још рано давати неке коментаре“, навео је Песков.

Током самита који се одржава у Немачкој, канцеларка Ангела Меркел је изјавила да очекује да Г7 „формулишу сигнал“ за Русију о санкцијама и нагласио да питање укидања санкција зависи од реализације Минског споразума.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут