Јакшић: Дачић прети сопственом народу !

19-08-2013 09:20:19 | | Вести онлине/ mojenovosti.com |

"Дачић је јавно признао да је он тај који је српске легалне структуре власти прогласио паралелним и виртуелним, чиме је отворено запретио да ће се са позиција силе и власти обрачунати са обичним народом, са људима који су 14 година бранили и успели да одбране уставни поредак државе Србије на северу Косова", рекао је Јакшић.

Јакшић каже да "једва чека" какво ће образложење одлуке о увођењу привремених мера у општинама на северу Косова написати Дачић, и најављује да ће у случају да председник Владе Србије оствари свој наум уследити протести и масовна окупљања Срба на северу Косова.


Марко Јакшић: Јасан сигнал да народ треба да се плаши!
"Тврдње да ће Влада Србије предузети мере које ће показати њено јасно опредељење за излазак Срба на локалне изборе, које је расписала председник самопроглашене државе Косово (Атифете Јахјага), су јасан сигнал народу да треба да се плаши, али не више само Албанаца и њихових ментора, већ људи који су положили заклетву да ће штитити Устав Србије", оцењује Јакшић.

Он каже да не може да верује да је Дачић "паралелним институцијама које нико не признаје" назвао српске легално изабране власти у општинама Зубин Поток, Лепосавић, Косовска Митровица и Звечан, биране на изборима које је расписала Славица Ђукић Дејановић из реда Дачићевих социјалиста.

Јакшић је поновио да је Дачић још једном отворено запретио сопственом народу да ће страдати уколико не поступи по његовој директиви, која значи признавање самопроглашене државе Косово.