Ко овде крши Устав Србије: Дачић прети непослушним Србима на КиМ

19-08-2013 09:10:19 | | / mojenovosti.com |

Интерес Срба је да изађу на изборе на Космету који су заказани за 3. новембар: Ивица Дачић, премијер Србије “Нико нема право да води политику супротну државним интересима. Државни интерес је да Срби имају своје легитимне и легално изабране представнике који би били међународно признати, а не само представљени као паралелне структуре које нико жив у свету не признаје”, изјавио је Дачић на у Текеришу на обелезавању 99. годишњице Церске битке.

.

Taci poternica-1 (1)
Дачић је подсетио да Београд толико инсистира на изборима јер ће из локалних скупштина проистећи заједница србских општина.

“То је у нашем интересу, и пре свега Срба који тамо живе, и у том смислу цемо предузети све мере које ће јасно показати опредељење владе Србије да се то види”, казао је премијер.

Премијер је указао да је сасвим сигурно да нико у Србији не може да буде на државној функцији, а да води политику супротну оној за коју се залаже влада.

“То значи”, рекао је Дачић, “да ће уследити промена на Косову и Метохији у државним органима у којима се налазе они који воде супротну политику”.

Дачић је указао да је у интересу косовских Срба да изађу на изборе 3. новембра, и то са јединственом листом, како би добили своје легитимне и легално изабране представнике.

“Ко ће учествовати и које листе на изборима, то је друго питање”, додао је премијер.