Објављен списак 17 предузећа чија се приватизација одлаже Опширније: http://rs.sputniknews.com/ekonomija/20150529/2223534.html#ixzz3bcBqKUH

30-05-2015 12:05:51 | | / vostok.rs |


Влада Србије је одредила 17 предузећа од стратешког значаја за привреду, чија приватизација ће бити одложена на годину дана.

У тим предузећима је запослено око 22.000 радника и постоје реалне шансе да те компаније буду ревитализоване, наводи се у саопштењу после седнице Владе.

По предлогу Министарства привреде на списку 17 предузећа чија приватизација је одложена су: Фабрика мазива Крушевац (ФАМ), Фабрика аутомобила Прибој (ФАП), ХИП Петрохемија, ПКБ корпорација, Ресавица, Јумко, Трајал корпорација, Галеника, Политика а.д, Икарбус, РТБ Бор, Холдинг каблова Јагодина, Холдинг предузеће Прва петолетка из Трстеника и његова четири зависна предузећа (ППТ ТМО, ППТ Сервоуправљачи, ППТ Кочна техника и ППТ Заптивке).

Влада је усвојила и предлог Стратегије развоја енергетике до 2025. године, којом се одређују дугорочни циљеви за развој производних капацитета, како би се обезбедило сигурно снабдевање, технолошки стандарди и осигурала заштита животне средине.

Стратегијом су одређени и правци развоја преносних, транспортних и дистрибутивних система, као и тржишта електричне енергије и природног гаса.

Како је саопштено из Владе, тај документ се бави и изворима и начинима обезбеђивања енергије и енергената, као и начинима за коришћење енергије из обновљивих извора и унапређење обновљивих извора енергије.

Влада је усвојила и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Русије о војнотехничкој сарадњи.