Песков: Питање о руској инвазији на Украјину је неумесно Опширније: http://rs.sputniknews.com/vesti/20150527/2188409.html#ixzz3bQ1vHIlY

28-05-2015 10:11:11 | | / vostok.rs |


Кремљ сматра неумесним разговоре о наводном војном упаду Русије у Украјину, изјавио је прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков.

„Што се тиче премештања дела војних јединица по територији Руске Федерације, то питање треба задати Министарству одбране. Покретање питања формулисаног као: Спрема ли се упад?— сматрамо неумесним“, рекао је Песков, одговарајући на питање новинара о могућој инвазији, повезаним са прегруписавањем снага у Ростовској области.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је раније данас да сматра да Русија користи војне вежбе како би сакрила пребацивање снага у Украјину.

Украјинске власти и западне земље су више пута оптуживали Русију за мешање у унутрашње ствари Украјине. Москва је много пута изјављивала да апсолутно није умешана у догађаје на југоистоку Украјине, да не испоручује оружје устаницима нити је страна унутар украјинског конфликту.

Украјинске власти су почеле у априлу прошле године војну операцију у Донбасу против незадовољних државним превратом становника региона. Према последњим подацима УН, жртве конфликта су постале 6,2 хиљаде особа.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут