ДАГ Бањица чудо од воде или чудо болести?

12-08-2013 03:09:08 | | / mojenovosti.com |

Пирот-- Екипа новинарског тима "Мојих новости" обишла је ДАГ Бањицу, где је разговарала са људима које је затекла на том месту. Како професори са руског Универзитета "Ломоносов" кажу у води постоји неко чудо, али та вода не може излечити у потпуности.
Извор Даг бањица, до кога се стиже након пола сата пешачења поред реке Градашнице, узводно од истоименог села, назив је добио још у време Турака.Легенда каже да је на овом месту спас пронашла лепотица Дага из Истанбула, која је у потрази за леком против тешког обољења коже обишла целу Азију и Европу. Многи људи обилазили су то место мислећи да ће им помоћи у разним болестима, али само некима је тај извор заиста помогао. Екипа "Мојих новости" нашла се на лицу места овог извора где је затекла неколико особа на извору. Питали смо их шта мисле о овој води:
" Вода је чудотворна, лечи све и рак i кожна обољења. Људи долазите, са екипом људи стално одржавамо овај комплекс и надамо се да ће нека компанија за израду воде управо узети наш извор"- причају особе са извора.
Научници са Руско- Украјинског Универзитета "Ломоносов" кажу како овај и многи други извори у свету не помажу ни на један начин осим што ублажују дејство, али га не лече и често могу имати фаталан исход. Будући да их је државна агенција контактирала они ће ову воду пробати да истржае. Јасмина из околине Новог Сада каже како су је извесни људи преварили продавајући јој чудесни еликсир и чудесну воду и да је дала јако пуно новца низашта:
" Јако сам била изнервирана! Преварили су ме, имам једну опекотину на стомаку и рекли су ми да ће у потпуности да зацели, али од тога није било ничег. Дала сам новац, а касније када сам отишла код њих они су ми рекли како нису криви те да је у питању мој метаболизам"- прича потресена Јасмина из Новог Сада.
Разни научници кажу како вода из природних извора поседује много боље елементе од такозване чесмоваче те да је боље куповати флаширану воду, него ли пити воду са чесме.После третрмана на самом „извору живота“ - како га зову чести посетиоци - или у импровизованом базену, неколико десетина метара низводно одатле, који је пиротски „Водовод“ направио пре неколико година, свако од посетилаца обавезно понесе бар по десетак литара воде, за коју се, још од турских времена, верује да је благотворна, али у последње време на ту воду људи имају јако пуно замерки.
Аутор: Данило Цветковић