Највећа европскa изложба хеликоптера у Москви

23-05-2015 03:05:45 | | / vostok.rs |


Осма међународна изложба „HeliRussia-2015“, према речима организатора, највећа је те врсте у Европи и друга по величини у свету. Отворена је у Москви, а на њој ће бити приказани нови хеликоптери бројних светских компанија.

На површини од преко 12.000 квадратних метара изложени су производи 219 компанија из 11 земаља. Међу учесницима су, између осталих, Русија, САД, Велика Британија, Француска, Немачка, Италија, Белгија.

Компаније су изложиле неке од својих најновијих летелица. Руски „Хеливејл“ први пут откривају модел „Афалина“, који омогућава пилоту да бира распоред на екрану у кабини од неколико стотина уређаја и функција. Циљ произвођача је да „Афалина“ буде што исплативија.

„Чињеница да се производи у Русији и комбинација технологија које употребљава знатно оптимизују трошкове летења, што омогућава да се хеликоптер користи за широк спектар функција“, рекао је организатор „HeliRussia-2015“ за РИА Новости.

Прошле године су руске компаније продале преко 100 хеликоптера страним купцима, рекао је у саопштењу шеф Одељења ваздухопловства за извоз. Он је рекао да је Ми-17 намењен војном транспорту и даље најпопуларнији за продају, али се нада да ће се такође пронаћи купци и борбене моделе.