Ева Рас: Звали су ме Мртва риба

11-08-2013 11:01:26 | | СТОРИ/ mojenovosti.com |

Чувена глумица и књижевница Ева Рас открива који псеудоним најбоље изражава њен уметнички алтер его, прича о томе зашто је мрзела неке своје надимке и каже да се понекад опушта уз фолк песме Цеце Ражнатовић и Јелене Карлеуше.

С: Да ли је у животу боље бити вредни мрав или мравојед?

- Никада нисам била јешна, тако да су мрави могли спокојно да живе крај мене. Чак сам им куповала хлеб и мрвила га на судопери да не би липсали од глади када су се појавили у мом новом стану.
С: Којој се ситуацији из детињства увек насмејете?
- Када сам се у пољском клозету испентрала на даску да ослободим огромног белог лептира и упала у фекалије. Намочила сам се до грла, а кад ме је мама видела, почела је да ме јури и не само она, него и комшије не знајући шта се дешава. Био је то једини пут у животу да сам се право из фекалија нашла се на челу недужне масе.
С: Шта се крије на дну Пандорине кутије?
- На дну сваког зла је доброта. Дуговечна сам јер желим да видим Пандорине дарове које за сада њене злоће скривају.
С: Који свој надимак сте презирали из дна душе?
- Звали су ме Мртва риба јер сам све хтела да видим и никада нисам падала у фрас, само бих зинула, разрогачила очи и чекала ко ће се упецати, а ко победити и тако другима деловало као да сам сом, а у ствари увек сам била мртво пувало.
С: Јесте ли некада због љубави чинили глупости?
- Има ли веће глупости него да се девојка уда у суботу за човека кога је упознала у уторак исте недеље?! Тај човек био је Радомир Стевић Рас и та љубав не умире, она у мојој души траје иако је он напустио овај свет.
С: Шта вам најчешће говоре старија господа када вас сретну на улици?
- Да сам лепа, кажу: Дивно изгледате, а то у Србији значи да сам се угојила као прасе и ни на шта не личим.
С: С ким бисте се мењали на један дан?
- Са самом собом! Волела бих да још један дан у животу будем поново са мојима и да их се нагледам. Док су живели, мислила сам да ће увек бити крај мене и замлаћивала сам се глупостима.
С: Ко су данас принчеви на белом коњу?
- Сви неожењени младићи, али због светске економске кризе не могу да купе коње. Зато они постарији, дебели и одртавели имају беле коње, иако нису принчеви, али дебело морају да плаћају принцезама за разлику у годинама.
С: Коју лаж користите када желите да избегнете нелагодан састанак?
- Ја сам кретен јер отворено кажем да ми се фућка за ту понуду, наљутим се и вређам: Како сте се усудили и да помислите да бих због вас могла да заборавим Раса?! Носите се, човече! После Раса ставила сам катанац где треба. Пали, човече! Чујеш ли паљбу?!
С: Шта мислите о сексу на јавном месту?
- То је сада у моди, а ја волим све што је у оптицају. Кад сам већ ионако стара, не морам и да џвањкам. Не смета ми, увек могу да зароним у своје мисли и да их не гледам.
С: Да ли вам је било непријатно да у реклами Николу Коју провокативно штипкате за задњицу?
- Када бих ја могла Николу да штипкам ако не на снимању?! И није то било само једном, него седамнаест пута јер се свима допало што се играмо па су измишљали како не ваља ово, како није било оно...
С: Јесте ли сигурни да сте настали од Адамовог ребра?
- Јесам! При повратку са последњег Сајма књига у Београду имала сам саобраћајни удес. У полупразном аутобусу приликом наглог кочења један грдосија прилепио ме је за шипку и сломио ми два ребра која су невероватно брзо зарасла. Ребра нису као наше остале кости и брзо се обнове. Свевишњи нам је оставио рецепт, али ми и даље упражњавамо секс за стварање нове генерације.
С: Шта је јефтино, а шта скупо на Каленић пијаци?
- Рас ми је увек говорио да кад дођем кући са пијаце, не мерим шта и колико, него да за свагда схватим како килограм на Каленићу има осамсто грама!
С: Шта прво помислите када се пробудите?
- Још сам жива! Хвала ти, Свемогући, што и данас могу да се дивим свему што си нам створио.
С: Због чега су добре друштвене мреже?
- Сви смо добили простор да се оглашавамо демантујући Ендија Ворхола да је од славе свако добио само пет минута. Ту васцели дан можете да емитујете другима свој живот и увек се нађу они који ритвитују или фејбуцирају свој коментар.
С: Којим псеудонимом бисте најбоље изразили свој уметнички алтер его?
- Лепота порока.
С: Чега се бојите?
- Осећам се почаствованом што сам се родила као човек на планети Земљи. То је највеће богатство које имам, не бих да због страха пропустим ни секунд онога што човек овде може да доживи.

С: Чиме се шминкате?
- Лизнем прсте и овлажим капке око очију, а усне мало-мало па оближем директно језиком да имају сјај.
С: Да ли боље псујете на србском или мађарском?
- Мађарски језик је погоднији за то, али већ 206 дана не псујем.
С: Жалите ли што нисте извршили неку пластичну операцију?
- Као млада имала сам савршену лепоту па није било потребе за пластичним операцијама, а сада у старости толико тога би требало изоперисати да би доктори поцркали од посла, а резултат би остао исти. Баба је баба и не може да буде лепа! Ко је видео лепу бабу и мирно дете?!
С: Опуштате ли се некада уз неки хит фолк музике и који?
- У вечитој борби Цеце Национале и Јелене Карлеуше, понекад их слушам обе.
С: Како се најлакше стиже са Евом у рај, а на који начин у пакао?
- Волите себе и бићете у рају, приговарајте себи, зановетајте, тражите мане и стићи ћете у пакао.
Аутор комплетног интервјуа:
http://www.story.rs/intervju/32524-eva-ras-zvali-su-me-mrtva-riba.html

КАТЕГОРИЈЕ