Лавров Французима: Вратите новац

16-05-2015 10:47:21 | | / vostok.rs |


Спољнополитички аспекти у ситуацији с „мистралима“ одавно су разјашњени и све је прешло у правно-комерцијалну раван, изјавио је министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров.

„Како је наш председник (Владимир Путин) рекао: Вратите новац“, изјавио је Лавров.

Принцип „роба или новац“ био је уговорен током сусрета председника Руске Федерације Владимира Путина и француског лидера Франсое Оланда, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

Москва се у вези с „мистралима“ придржава принципа „роба или новац“, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

Лист „Комерсант“ објавио је, позивајући се на изворе из војно-техничке сарадње, да је Француска руској страни предала своје предлоге за раскид уговора. Предлози подразумевају враћање Руској Федерацији око 785 милиона евра, које она може да добије тек пошто руска влада изда писану дозволу за продају бродова трећој страни без резервације, пише лист.

„Принцип је овакав: или роба, или новац. Тај принцип је зацртан на поменутом састанку (председника Руске Федерације Владимира Путина и француског председника Франсое Оланда у Јеревану)“, рекао је Песков новинарима.

„Москва је спремна и на једно и на друго: на робу или на новац“, прецизирао је Песков, али није коментарисао колика би била новчана компензација.

„Те детаље никако нећу да коментаришем“, навео је Песков.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут