Одлука о поскупљењу струје у јуну

12-05-2015 03:21:52 | | / vostok.rs |


Одлука о поскупљењу струје биће донета почетком јуна заједно са програмом реструктурирања Електропривреде Србије, изјавио је данас министар финансија Србије Душан Вујовић. Вујовић сматра да ће Србија до краја године имати позитиван привредни раст.

„Економски речено, требало би повећати цену струје одмах, али желимо да нађемо пут да омогућимо и заштиту становништва и функционисање ЕПС-а“, рекао је Вујовић на конференцији за новинаре поводом завршетка званичне посете Мисије ММФ-a Србији.

Министар је навео да влада жели да одложи повећање цене струје зато што сваки дан одлагања значи много становништву, а не зато што је неодлучна.

Могућ привредни раст до краја године

Вујовић очекује да ће Србија до краја године имати позитиван привредни раст и каже да се фискална консолидација до сада успешно спроводи.

„Промењене су пројекције раста са минус 0,5 на нула. Фискална консолидација је тешка ствар, али смо је спровели до сада успешно и све се остварује боље од свих очекивања“, рекао је Вујовић.

Вујовић је казао да се отвара простор за релаксацију монетарне ситуације због успеха у фискалној политици, нагласивши да се отвара простор и за финансијски раст и отварање нових радних места.

Он је нагласио да ММФ подржава програм Владе Србије који смо замислили, и додао да је на крају првог квартала дефицит државе испод два одсто.