Путин о најдраматичнијим моментима из председничког мандата

26-04-2015 02:32:49 | | / vostok.rs |


Телевизијски канал „Русија 1“ приказује у недељу, 26. априла, документарни филм „Председник“, у чијем је средишту двочасовни интервју с Владимиром Путином.

Филм обухвата период од августа 1999. године до данашњих дана и говори о путу који је Русија прошла заједно с председником.

Председник Русије Владимир Путин у филму снимљеном поводом 15. годишњице његовог ступања на дужност шефа државе говори о најдраматичнијим моментима руске историје тог периода — рату у Чеченији, погибије посаде подморнице „Курск“, терористичком акту у Дубровки, припајању Крима, као и о будућности Русије.

Путин је терористичке нападе у позоришту у Дубровки 2002. и у школи у Беслану 2004. године назвао најтежим моментима свог шефовања државом.

„То су, наравно, ти ужасни терористички напади. То је Беслан, то је центар у Дубровки“, рекао је он.

Филм се бави и односом председника према олигарсима.

„ Председник говори о томе како му је, када је тек ступио на дужност, дошла група олигарха и рекла: `Разумете да ви нисте никакав председник? Ми ћемо управљати земљом`, а он им каже: `Хм, видећемо`“, испричао је Владимир Соловјов, новинар који је интервјуисао Путина.

Поред тога, у филму се разматрају теме економских криза 2008. и 2014, Олимпијских игара у Сочију, формирања опозиције и односа са Западом. Путин је изјавио да се стиче утисак да Запад воли Русију само онда када је она слаба и када јој треба слати хуманитарну помоћ.