Стампа: Сукоб САД и Русије до 2024. године

23-04-2015 08:51:42 | | / vostok.rs |


САД очекују да ће се сукоб с Русијом наставити до 2024. године и да ће се он проширити на више страна, наводи италијански лист „Стампа“.

САД очекују да ће се сукоб с Русијом наставити до 2024. године и да ће се он проширити на више страна, а уз то желе да обезбеде подршку својих савезника из ЕУ.

Италијански лист „Стампа“ наводи да је план акције направила Селест Валандер, асистенткиња председника Барака Обаме, и да је тај план прослеђен владама европских земаља како би могле да ускладе своје деловање.

У документу се наводи да америчке дипломате сматрају да је Русија променила свој положај после колапса Совјетског Савеза.

„Промена је персонификована кроз председника Владимира Путина, који ће остати на власти бар до 2024. године“, наводи се у документу.

„Стампа“ наводи да је Вашингтон решен да утиче на Русију санкцијама и притисцима, док њену околину помаже у економском смислу.

„Актуелне санкције нису толико усмерене на руску економију колико на претњу да би могле да буду појачане“, пише „Стампа“.

У годишњем извештају Министарства спољних послова Русије с друге стране наводи се да САД спроводе систематску опструкцију Русије и жели да оштети њену економију кроз блокаду кредита, трансфера новца и дестабилизацију пословног окружења.

У извештају је наведено и да су земље ван ЕУ из региона, попут Србије и Турске, приоритетни партнери Русије у тренутној ситуацији.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у мину

спутник