Хоџиз: Нисмо заинтересовани за поштену борбу са Русијом

20-04-2015 08:47:49 | | / vostok.rs |


Сједињене Државе нису заинтересоване за „поштену борбу ни са ким“, изјавио је у интервјуу за „Дејли телеграф“ амерички генерал Фредерик Бен Хоџис, мислећи, између осталог, и на Русију. Он је нагласио да је руска страна успела да у одређеним областима ухвати корак за САД и да Вашингтон не жели да Москва у потпуности елиминише постојећи јаз.

У интервјуу за „Дејли телеграф“ командант копнених снага САД у Европи Бен Хоџиз изјавио је да Сједињене Државе „нису заинтересоване за поштену борбу ни са ким“.

„Желимо да будемо бољи од осталих у свим сферама. Не мислим да смо заостали, али је Русија превазишла јаз у одређеним областима. Не желимо да она у потпуности елиминише постојећи јаз“.

Према речима Хоџиза, „недавно учешће руских снага у борбама на истоку Украјине“ показало је да је Москва дошла до великог напретка, између осталог и у сфери електронског ратовања.

Говорећи о НАТО-у, Хоџиз је нагласио да Алијанса треба да сачува јединство суочавајући се са „реалном претњом“ — Русијом. Он је убеђен да руска страна неће ризиковати и отворено кренути у напад на једну од чланица Северноатлантске алијансе.

„Они не желе војну конфронтацију са НАТО-ом. Наша алијанса је најуспешнији савез у историји и има много могућности“, изјавио је командант копнених снага САД у Европи.

При томе, Хоџиз је изјавио да САД поново желе да виде Русију у међународној заједници. Према његовим речима, Вашингтон жели да сарађује са Москвом у питањима као што је борба са радикалним исламом и нуклеарним програмом Ирана.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут