Без „руске претње“ НАТО-у прети сиромаштво

14-04-2015 10:54:28 | | / vostok.rs |


Пропаганда новог хладног рата доноси своје плодове — војни расходи се увећавају у читавом свету. Нове „претње“ доносе велики профит војним компанијама и аналитичким центрима које плаћају да воде ратну пропаганду, пише амерички политичар, бивши конгресмен Рон Пол у Си-Ен-Би-Сију.

Према речима политичара, влада Немачке је објавила прошле недеље да намерава да купи 100 тенкова „Леопард“. Немачка влада тврди да су ови тенкови, који могу коштати скоро пола милијарде долара, одговор на нову „превише самоуверену“ политику Русије у региону. „Без обзира што Русија није нападала, нити претила иједној земљи у региону, тим пре земљама-чланицама НАТО“, пише Пол.

Нуклеарни бункер САД из времена хладног рата код Шајен Маунтин, држава Колорадо, који је скоро 25 година након пада Берлинског зида био затворен, сада се враћа у живот. Пентагон је издвојио око милијарду долара за модернизацију објекта до нивоа из времена хладног рата. „Извођач радова — војна компанија „Рајтеон“ која је главни спонзор аналитичких центара, као што је Институт за изучавање рата, који стално воде пропагандни рат. Сигуран сам да ће овакви велики уговори донети велики профит“, пише политичар.

И НАТО-у предстоји скупа обнова, наводи Пол. Алијанса од 2010. године прави ново седиште у Бриселу и коначна цена зграде која изгледа као „гнусна канџа“ износи више од милијарду долара. „То више од два пута превазилази планирани буџет. Какав бескористан посао! Треба ли се чудити томе што чиновници и генерали НАТО-а стално покушавају да нас заплаше причама о новој руској претњи?“, пита се Пол. Он наводи да су прави непријатељи САД и ЕУ, не Руси, већ порески обвезници.

„Ми смо жртве овог незадрживог раста војних трошкова. Елита се плаши да ће завладати мир, што ће се лоше одразити на њихов профит“, пише Рон Пол.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут