Амерички генерали преувеличавају улогу Русије у Донбасу

13-04-2015 10:45:13 | | / vostok.rs |


Представљајући Москву извором агресије, Бела кућа решава сопствене проблеме. Оптужбе на рачун Русије за испоруке оружја у Донбас је још један покушај САД да појачају притисак на Кремљ и на њега пребаце одговорност за негативну ситуацију у Украјини, пише „Дојче виртшафтс нахрихтен“.

Шеф француске војно-обавештајне службе Кристоф Гомар у извештају за Kомитет за одбрану Народне скупштине изјавио је да његов ресор није нашао доказе упада Русије у источне регионе Украјине.

Изјава искусног војног званичника поклапа се са мишљењем шефа дипломатије Немачке Франк-Валтера Штајнмајера. Према мишљењу немачког министра, амерички генерали су очигледно преувеличали војну улогу Русије у догађајима у Донбасу и с благословом генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга претворили НАТО у „канцеларију за опасну пропаганду“, пише овај немачки лист.

„Истина је да сам се два пута уверио да се информације из наших извора не поклапају са подацима које пружају НАТО или САД“, изјавио је министар иностраних послова Немачке.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут