Русија: Забринутост Запада је параноична

12-04-2015 09:15:28 | | / vostok.rs |


Коментаришући информацију да је НАТО одлучио да смањи број чланова руске делегације, заменица директора одељења за информисање и штампу МИП-а Русије Марија Захарова изјавила је да ово потврђује „присуство параноичне забринутости код западних колега претњом, коју наводно, Русија представља у свету“.

„То је још један корак, мали део те слике која се ствара демонизовањем наше земље. То су: руски шпијуни у руској амбасади, руски хакери који упадају у систем органа америчке администрације, руска претња напада на европске земље“, цитира „Руска служба новости“ речи Захарове.

Она је навела да још увек нису стигле из НАТО-а званичне оптужбе за шпијунажу.

„Циљ Запада је да мотивише земље за даљи наставак санкционог притиска“, сматра Захарова. По њеним речима, потребно је стално стимулисати државе јер све више земаља објављује да не може бесконачно примењивати санкције које су у супротности са европским интересима.

Подсетимо, у медијима се раније појавила информација да ће НАТО смањити број чланова руске мисије. Према речима западних званичника, овај корак је био покушај да се смањи број шпијуна који се, како они сматрају, налазе у руској амбасади.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут