Путин се припрема за говор у УН

31-03-2015 12:13:56 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин могао би да одржи говор на 70. заседању Генералне скупштине УН на јесен ове године у Њујорку. Једна од главних тема о којима ће бити речи на заседању Скупштине биће предлог неких западних земаља да се ограничи право вета неким сталним чланицама Савета безбедности УН, укључујући и Русију.

Према подацима извора блиских Кремљу, „припреме су у току“, мада ће тек у августу бити познато да ли ће руски лидер учествовати у заседању. Прес-секретар председника Дмитриј Песков потврдио је „Комерсанту“ да се разматра могућност путовања Владимира Путина. Према речима извора, то ће зависити од међународне ситуације.

„Коначна одлука још увек није донета. Посета заседању Генералне скупштине једна је од варијанти која се разматра и у том смислу није толико важно да ли је она јубиларна или не“, рекао је Песков.

Очекује се да ће ове године на отварању седнице Генералне скупштине учествовати већина светских лидера. Већ је познато да ће први пут након 20 година у Њујорк допутовати и римски папа.

Генерална скупштина је заказана за 25. септембар.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут