МИП Русије: Преговори о иранском програму буде оптимизам Опширније: http://rs.sputniknews.com/vesti/20150330/957740.html#ixzz3VxBBvkyc

31-03-2015 11:21:47 | | / vostok.rs |


Преговори Ирана и „шесторке“ о нуклеарном програму Техерана, одржани у швајцарској Лозани, били су интензивни, што буди оптимизам“, изјавио је заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков.

„Сусрети министара ’шесторке‘ са иранском делегацијом били су веома интензивни. Главно је да све иде у оптимистичном правцу — сви министри су одлучни да дођу до резултата у оквиру садашње дискусије, користећи тренутне прилике“, рекао је руски дипломата.

У саопштењу Министарства иностраних послова Русије каже се да сви учесници преговора у швајцарској Лозани желе да дође до свеобухватног решења ситуације око иранског нуклеарног програма у скорије време.

У Лозани је 30. марта одржано редовно пленарно заседање шефова МИП „шесторке“ међународних посредника и Ирана о нуклеарном програму Техерана. У сусрету су учествовали шефови дипломатија Француске — Лоран Фабијус, Немачке Франк Валтера Штајнмајера, Русије — Сергеј Лавров, Велике Британије — Филип Хамод, Кине Ван И, Ирана Мухамед Зариф и државни секретар САД Џон Кери.