СЕНЗАЦИЈА: Ћаласан доводи Сушића за тренера Барсе?

21-07-2013 04:49:04 | | КУРИР/ mojenovosti.com |

Србски менаџер уговорио је састанак две стране који ће бити одржан у наредних неколико дана.

Спортски директор Барселоне Андони Зубизарета обратио се србском менаџеру Милану Ћаласану и затражио контакт са Сафетом Сушићем како би разговарали о месту тренера Барселоне, преносе поједини регионални медији!

Одласком Тита Виљанове шпански клуб нема превише времена на располагању, па жели што пре да попуни упражњено место. Како наводе медији са Иберијског полуострва до сада су Барсу одбили Михаел Лаудрап, Андре Виљаш Боаш, у игри је Херардо Тата Мартино, а по свему судећи нови шеф Месију и друштву може бити Папе - Сафет Сушић.
Селектор босанскохерцеговачке репрезентације је на великој цени због успеха који постиже са екипом. Предност Папеа је та што форсира офанзивни фудбал, онакав какав гаји Барселона.
"Зубизарета ће се са Сушићем састати у Паризу или Сарајеву и то у наредних неколико дана", потврдио је причу Милан Ћаласан.
Фудбалски менаџер са лиценцом УЕФА Милан Ћаласан (1954) играо је у Будућности, затим у Црвеној звезди и у Олимпији из Љубљане.
Заступао је многе фудбалере са подручја бивше Југославије, а последњих година водио је бригу о каријери Николе Жигића, Александра Коларова, Дејана Лекића, посредовао у преласку Самјуела Етоа из Мајорке у Барселону, а његови клијенти су били и Кристијан Карембе, Милан Вилотић, Марко Вешовић.
Сафет Сушић је један од најбољих играча бивше СФРЈ. У периоду од 1973. до 1982. године носио је дрес Сарајева, у које је стигао из Криваје. На 221 утакмици постигао је 85 голова. Потом је прешао у Пари Сен Жермен и до 1991. године одиграо 343 утакмице и постигао 96 погодака. Каријеру је завршио у Црвеној звезде, али не београдској, већ екипе из предграђа Париза.
За национални тим Југославије је одиграо 54 утакмице и постигао 21 погодак.
Тренерску каријеру је почео 1994. године, а до сада је тренирао екипе Кана, Истанбула, Ал Хилала, Коњаспора, Анкарагучуа, Ризеспора, Анкараспора, а од 2009. године је селектор Босне и Херцеговине.
Као селектор БиХ на 32 утакмице остварио је 16 победа а довео је репрезентацију до 15. позиције на листи ФИФА.