„Квин“ и „Аба“ у класичном руху

21-03-2015 08:01:51 | | / vostok.rs |


Симфонијски оркестар Москве „Руска филхармонија“ затвориће концертну сезону новим програмом „Queen & АBBA symphony. Тhe Show Must Go On“.

„Руска филхармонија" ће извести на концерту заказаном за 18. јун хитове познатих поп група заједно сa шведским извођачима Анели Акселсон, Елизи Линдстрем и Магнусом Баклудом.

Московски симфонијски оркестар се већ опробао у извођењу поп хитова. У јануару је приређен концерт са златним хитовима групе „Аба“, за који су карте биле распродате три недеље пре датума одржавања.

С Улфом Ваденбрантом смо се упознали прошле године на концерту Дмитрија Маликова. Он је веома динамичан диригент, у стилу симфо-рок. Предложила сам му да направимо програм с нашим оркестром, који се састоји од златних хитова групе 'Аба'", навела је директорка оркестра Гајане Шилаџан.

Према њеним речима, публика је плесала током целог концерта у јануару, а након тога „Руска филхармонија" је добила много молби да понови спектакл.

Одлучили смо да ове године проширимо програм и допунили смо га хитовима још једне култне групе — 'Квин'", рекла је Гајане Шилаџан.

Заједно с „Руском филхармонијом" наступиће популарни шведски извођачи Анели Акселсон, Елизи Линдстрем и Магнус Баклуда.

Елиза Линдстем је једна од најпопуларнијих певачица у Шведској, а прошле године добила је престижну награду „Греми". Анели Акселсон је десет година наступала у САД са симфонијским оркестрима Даласа, Сан Франциска, Хјустона. Магнус Баклуда почео је професионалну каријеру у САД. Представљао је Шведску на Евросонгу 2003. године.

Симфонијски оркестар Москве „Руска филхармонија" основан је 2000. године. Главни диригент је Дмитриј Јуровски. На репертоару оркестра су дела најзначајнијих руских и светских композитора класичне музике, као и дела савремених композитора.

С оркестром сарађују звезде попут Роберта Алање, Бориса Березовског, Хосеа Карераса, Дмитрија Хворостовског, Монсерат Кабаље, Максима Венгеров и других.