Москва узнемирена забраном уласка руских новинара у Молдавију

21-03-2015 07:50:55 | | / vostok.rs |


Министарство спољних послова Русије узнемирено је одлуком молдавских власти да забрани улазак у ту земљу генералном директору МИА „Росија севодња“ Дмитрију Кисељову и новинару ВГТРК Андреју Кондрашову, стоји у саопштењу руског спољно-политичког ресора.

„Узнемирујућа забрана уласка на територију Републике Молдавије у наредник 5 година генералном директору МИА „Росија севодња“ Дмитрију Кисељову и новинару ВГТРК Андреју Кондрашову, још једна је потврда дискриминационе политике Кишињева према руским медијима“, наводи се у саопштењу руског МСП-а.

МСП Русије сматра да је Молдавија, не задовољивши се „чистком“ националног медијског простора од русофонских телевизија, одлучила да крене стопама Украјине, искористивши начин свог суседа за вођење борбе са руским новинарима који подразумева доношење различитих облика санкција.

Овакве рестриктивне мере се не могу оценити другачије, него као кршење основних права и слобода које Кишињев интерпретира према својим интересима, а истовремено истичући своју приврженост европским вредностима“, наглашава МСП.