Грушко: Видели смо НАТО уцене и лажи у Југославији и Либији

07-03-2015 08:12:56 | | / vostok.rs |


Грушко је тако коментарисао опртужбе које званичници НАТО често износе да Русија води "хибридни рат" у вези са кризом у Украјини.

Под овом врстом ратовања се подразумева вешто прикривено организовање, финансирање и опремање локалних снага, инфилтрирање својих војника у униформама без ознака и сличне методе.

"Било која земља или организација заиста има много тога да копира из искуства Алијансе. Били смо сведоци савршено препознатљивих знакова војне уцене, прикривеног интервенисања, снабдевања оружјем и одбрамбеним системима, дипломатске хипокризије, манипулације масовним медијима и експлицитним дезинформацијама у бившој Југославији и у Либији 2011", саопштио је Грушко, преноси РТ

НАТО званичници обично користе управо ова средства хибридног рата када оптужују Русију да креира нову врсту војне операције и спроводи је у Украјини..

Заменик генералног секретара НАТО-а и бивши амерички амабасадор у Русији Александар Вершбоу изјавио је на конференцији о заједничкој спољној и безбедносној политици ЕУ у Летонији да је Русија за време Владимира Путина развила "нови облик хибридног ратовања".

Вершбоу је рекао да је циљ руског председника да претвори Украјину у пропалу државу и сузбије и дискредитује алтернативне гласове у Русији, како би спречио руски "Мајдан".

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут