ЧУРКИН: Цео свет већ зна: где се појаве амерички војници - тамо очекуј несрећу

07-03-2015 10:52:48 | | / vostok.rs |


Цео свет зна: где год се појаве амерички војници - тамо очекуј несрећу - рекао је стални представник Русије у Савету безбености УН Виталиј Чуркин.

Претходно је указао: „Према подацима којима располажем, ових дана у Лавовску област Украјине стиже 300 официра и војника САД. Са задатком да руковању прекоокеанском војном техником обуче припаднике украјинских оружаних снага“.

Чуркин је на седници СБ УН подсетио да се у Конгресу САД спрема закон који ће Пентагону омогућити да на наоружавање и обучавање украјинске армије потроши милијарду долара.

У току расправе која је уследила, Чуркин је представници САД у СБ УН, Саманти Пауер, рекао да је америчке амбасаде у Кијеву и Москви дезинформишу „поводом многих питања која се тичу Украјине“.

Пауер је претходно рекла да Русија у Донбас „шаље такозване хуманитарне конвоје“, не дозвољавајући ни међународним посматрачима ни украјинским граничарима да провере њихов садржај.

„Госпођо Пауер, молим вас да проверите чиме се баве амбасаде САД у Москви и Кијеву кад вас и даље снабдевају прилично јефтиним дезинформацијама. Да није тако, морали бисте знати да је последњи конвој, као и неке претходне, а било их је 17, украјинска страна потпуно проверила“.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут