МСП Русије улазак бродова НАТО-а у Црно море назвао провокацијом

05-03-2015 05:14:32 | | / vostok.rs |


Улазак брдова НАТО-а у Црно море је провокација која неће помоћи решавању конфликта на истоку Украјине, изјавио је званични представник Министарства иностраних послова Русије Александар Лукашевич.

„Што се тиче уласка бродова, то бих назвао веома забрињавајућим сигналом и провокацијом која апсолутно не помаже стабилности и уверењу да ће се мировни процес у Украјини убрзати“, рекао је Лукашевич новинарима у четвртак у Москви.

„У глобалу, то је веома непријатан фактор. Војна команда мора бити свесна да такве провокативне акције могу имати најозбиљније последице за ток решавања овог сукоба“, казао је Лукашевич, имајући у виду присуство бродова НАТО-а у Црном мору и утицај овог догађаја на конфликт у Донбасу. Он је изјавио да је „војно присуство у близини регионалног конфликта увек опасан маневар, који може довести до различитих непријатних последица“.

„Надамо се да је војна команда САД свесна да присуство војних бродова САД није увек знак да ће тај фактор помоћи политичком решењу украјинског конфликта“, казао је дипломата.

Он је изјавио да је то „мало у супротности са јавним изјавама администрације (САД) у корист искључиво политичког решавања конфликта у Украјини“.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут