Циркус Никулина представиће нови програм

25-10-2014 02:23:39 | | Глас Русије, фото: Голос России/ vostok.rs |


Нови програм Московског циркуса на Цветном булевару „Ето то је циркус!“, чији режисер је Гија Ерадзе, спаја све циркуске жанрове, рекао је новинарима руководилац циркуса Максим Никулин.

Програм је направљен заједничким напорима Црикуса Никулина, Руске државне циркусе компаније и Краљевског циркуса Гије Ерадзеа Пет континената и посвећен је 95-годишњици Русгосцирка.

- Данашња премијера је необична. Она се састоји од два дела. Ми бисмо хтели да данас у нашем мањежу буду овапложене све најбоље и најважније црте – и историја, и традиција нашег циркуса, и експерименти – рекао је Никулин.

Према његовим речима, то је први програм у историји Московског циркуса Никулина који се састоји од блокова. Творци су правили ову представу око три године.

Она је направљена од тематских блокова који су међусобно повезани. У тој представи је врло много животиња, атракције са пауновима, змијама, камилама, псећа тачка. Много је тачака у ваздуху. Специјално смо ове блокове припремали према формату московског циркуса – рекао је Ерадзе.

Он је додао да ће у фебруару у Циркусу на Цветном булевару бити одржана премијера још једног пројекта, који ће се веома разликовати од овог програма.

Према мишљењу директора Росгосцирка Вадима Гаглојева, програм „Ето то је циркус!“ одликује се целовитошћу и сижеом.

- Када се одустаје од традиционалне концепције, прави се целовита. Представа говори о нашој планети, о пет континената, о животињама, култури, костимима ових континената. Мени се чини да јо пројекат који не личи ни на један други. Овај шоу има своје лице. И осећа се рукопис Гије Ерадзеа, открио је он.

Гаглојев је додао да циркус може да буде омиљен, главно је да не буде досадан.

Влада мишљење да је у совјетско време циркус био много популарнији него данас. Максим Никулин обећава да ће ускоро руски циркуски уметници освојити читав свет.

- Совјетски циркус, руски циркус увек је био најбољи. Постојао је период када смо нешто изгубили – изгубили смо темпо, бренд. Раније је Сојветски Савез подржавао циркус. Нестало је Совјетског Савеза и на извесно време нестало је циркуса. Данас гарантујем као светски човек да смо ми најбољи, ми ћемо вам вечерас то доказати. Потребно нам је мало времена, ми вам то обећавамо – рекао је он.

Никулин је подвукао да уметност у целини и циркуска уметност између осталог налазе се ван политике. Циркус је нешто ван политике, религије, националности. У циркусу је једна нација – артиста. У циркусу је један Бог – мањеж. У циркусу не може бити конфликта на религиозној, политичкој основи, рекао је руководилац циркуса на Цветном.