Фестивал Круг светлости завршиће се сликовитим представама

14-10-2014 02:12:08 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Artem Zhitenev/ vostok.rs |


Четврти међународни фестивал Круг светлости, чија тема ове године гласи Светлосно путовање око света, затвара се у уторак – церемоније ће бити одржане на свим местима где се манифестација одвија, саопштавају организатори.

Московски међународни фестивал Круг светлости је годишњи догађај, у оквиру којег светлосни дизајнери и професионалци у области 2Д и 3Д графике користе архитектонски простор Москве као објекат за мултимедијалне светлосне инсталације.

Позивамо све, наравно, на све платформе фестивала. Скрећем пажњу да ће код нас затварање протицати на свим платформама. Да, ми нећемо правити такве ватромете, али ће бити обавезна представа у Останкину, и у Царицину – необични ласерски шоу – рекао је новинарима јуче руководилац департмана за медије и рекламу града Москве Владимир Черников.

Према његовим речима, све инсталације ће радити у истом режиму. Можда ћемо припремити на сценама нека посебна изненађења, такође ће бити одржан мејпинг на ВДНХ – додао је Черников. Он је додао да ће радови победника конкурса Арт Вижн бити приказани у посебном режиму.

Ове године главна тема фестивала – Светслосно путовање око света је позвана да обједини у мултимедијални шоу позната места и знамените споменике престонице: Останкино и ВДНХ, Бољшој театар и музеј Царицино.

Видоинсталације су приказиване и на Кузњецком Мосту и Црвеном Октобру. Три основне теме биле су „класика“, „модерн“ и „виџеј“. Ако је класична тема уз помоћ светлости била приказана на архитектонских фасадама, у „модерни“ су употребљена нова решења. Фестивал је био најмасовнији у својој историји: број места у граду почев од 2011. годне увећао се више него двоструко.