Краснодарски козаци изазвали овације на културном фестивалу у Индији

13-10-2014 02:09:23 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Стотине Индијаца дочекало је овацијама наступе козачких ансамбала Станица и Славица у оквиру међународног фестивала IIC Experience: A festival of the Arts у главном граду Индије Њу-Делхију. Русија је била први пут заступљена на том годишњем фестивалу. Посебно се публици допала композиција Каљинка у извођењу колектива Славица и упечатљиве козачке игре.

Одличан наступ, сценичан, енергичан. Раскошно извођење песама. Козаке можете да гледате бескрајно. Гледајући их, не можете да не аплаудирате и да играте у ритму. Ми бисмо техли да нам у току године долази више колектива из Русије – рекла је организаотор манифестације и директор International India Centre Кавита Шарма. Фестивал IIC Experience: A festival of the Arts одржавасеод 9. до 15. октобра. На његовом програму су изложбе фотографија и слика, наступи џез и фолклорних уметника, мултимедијалне инсталације, филмске пројекције. Ове године, осим учесника из Русије и Индије, на фестивал су позвани уметници из Јапана, Авганистана, Бангладеша, Бутана, Малдива, Непала, Пакистана и Шри-Ланке.

Како је рекао руководилац ансамбла Станица Анатолиј Кругли, колектив не наступа први пут у Индији, али за већину уметника актуелног састава то су прва гостовања у овој земљи.