Позоришни посленици из земаља ЗНД и Балтика доћи ће на Артмиграцију у Москву

09-09-2014 12:52:30 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Млади глумци, педагози, редитељи, историчари позоришта из земаља ЗНД и Балтика доћи ће на позоришни фестивал Артмиграција који стартује у Москви у понедељак, саопштила је прес-служба Савеза позоришних посленика Русије.

Осмог септембра у 15.00 у Позоришном центру Савеза позоришних посленика Русије На Страсном биће отворен Савезни омладински форум-фестивал Артмиграција који ће представити најталентованије и најзанимљивије поставке младих редитеља, јучерашњих дипломаца ван граница две престонице.

Укупно је на основном програму позоришне смотре пет представа из Лесосибирска, Тјумења, Владимира, Туле и Томска.

На допунском програму фестивала је пројекат Место радње. Текстови, сусрети са позоришним експертима, глумачки тренинг Вјачеслава Кокорина, предавања Стафиса Ливафиноса из Грчке, као и специјална акција – приказивање филма-представе Анатолија Васиљева Медеја. Матаријал и сусрет са аутором.

Организатори истичу да ће у раду форума учествовати глумци, педагози, редитељи, историчари позоришта из земаља ЗНД и Балтика. То су 18 младих стручњака из Литваније, Украјине, Грузије, Естоније, Узбекистана, Азербејџана, Казахстана, Молдавије, Белорусије, Јерменије и Киргистана, који су добили грант на конкурсној основи. Фестивал Артмиграција завршава се 13. септембра.