Нови филм Кончаловског ће бити приказан на Венецијанском Међународном филмском фестивалу

05-09-2014 12:49:07 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Sergey Kuznecov/ vostok.rs |


Нови филм Андреја Кончаловског Беле ноћи поштара Алексеја Трјапицина биће приказан у петак у овкиру основног конкурса 71. Венецијанског филмског фестивала; дан раније одржана је пројекција за штампу, стоји на званичном сајту филмске смотре.

На оствру Лидо отворен је 71. Венецијански филмски фестивал. Фестивал се одржава од 27. августа до 6. септембра. У основни конкурс ушло је 20 филмова.

Раније је Кончаловски изјавио за РИА Новости да је не без узбуђења сазнао да је његов нови филм укључен у програм Венецијанског Међународног филмског фестивала. Управо у Венецији започела је његова каријера, управо на том фестивалу најранији радови Кончаловског добијали су награде.

Према речима режисера, у његовом новом филму нема професионалних глумаца, осим једне глумице – Ирине Јермолове. То је живот реалних људи у реалном времену, то је покушај да се филмским средствима размишља о људима и њиховим животима.

Поред тога, у специјалном конкурсном програму Venezia Classici, где се приказују рестауриране верзије старих филмова, учествује филм Георгија Данелија Ја корачам по Москви из 1964. године.

Затварање 71. међународног Венецијанског фестивала ће бити одржано 6. септембра увече, када ће бити проглашени победници смотре. За филм затварања одабран је филм хонконшке режисерке Ан Хуи Златна епоха.