Музички фестивал KUBANA се ове године одржава последњи пут

13-08-2014 12:02:51 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Протекле године фестивал је обележио 5. годишњицу. Ове године ће он бити одрждан од 14. до 19. августа у свом завичају у селу Веселовка Таманског полуострва. Ове године ће фестивал KUBANA бити одржан последњи пут. Ситуација је јача од нас. За ових неколико година смо се навикли да вам поклањамо радост, изводимо чудеса…KUBANA одлази, али живот не престаје. Што више, он се наставља, јер од 14. до 19. августа имамо шансу да запалимо такву ватру Полуострва Слободе да ће она остати заувек у нашим срцима, - говори се у изјави организатора.

Они су такође истакли да "нису сви спремни да воле KUBANA безусловном љубављу", те изразили захвалност свима који ће остати са фестивалом све до последег тренутка.

Три стране рок-групе су одустале од наступа на фестивалу KUBANA. Раније су три колектива из Канаде, САД и Шведске одбила да наступе ове године. Медији су прецизирали да су уметници тако одлучили "ради безбедности" због догађаја у Украјини. Међу осталим учесницима су јужноафрички музички колектив Die Antwoord, немачки електронски извођачи Scooter, ска-панк из Флориде Less Than Jake, енглеска инди-рок-група Spector и многи други.