Лавров: Извршиоци терориристичог акта у Француској су ратовали у Сирији на страни коју је подржавао Запад

13-01-2015 09:09:48 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Sergey Kuznecov/ vostok.rs |


Браћа Куаши, која су извела терористички напад у Паризу, ратовала су на страни оних који су решавали проблем Запад за свргавање председника Сирије Башара Асада, изјавио је министар спољних послова РФ Сергеј Лавров.

"Не бих повезивао једно са другим (сарадњу против насиља са украјинском кризом). Наши западни партнери покушавају да створе такву везу говорећи: "Лепо се понашајте око Украјине и ми ћемо успоставити сарадњу са вама у другим правцима". То не звучи зрело. Зрело треба разумети приоритет и главне опасности за све. Главна опасност за све сада је тероризам, подхрањен трговином дрогом и организованим криминалом", казао је Лавров.

"Расте схватање да се не сме допустити ширење и продубљује ове заједничке претње. То сам осетио јуче у својим многобројним сусретима током учешћа на "Републиканском маршу" у Паризу. Сарадња (са Западом против насиља) је сада прерана. Међутим, терористи не прекидају међусобну сарадњу и терористичка активност не познаје и не признаје границе. Та два брата, која су извела терористички напад на редакцију часописа у Паризу, савладала су "уметност насиља" у Сирији, ратујући на страни оних који су решавали проблем, који су подржавале наше западне колеге, свргавања Башара Асада", додао је шеф руске дипломатије.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут