Рогозин: ВИК РФ ће за време празника припремити график мера за замену увоза

01-01-2015 11:24:52 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Колегијум Војно-индустријског комплекса РФ (ВИК) током новогодишњих празника наставиће са радом на заједничкој листи мера за замену увоза војних производа који су се раније набављали на Западу, саопштио је заменик премијера РФ Дмитриј Рогозин.

"За време новогодишњих празника колегијум ВИК РФ наставиће са радом на анализи и свођењу у заједнички график свих догађаја у одбрамбеној индустрији за замену производа који су се раније набављали у западним земљама, а који су се нашли под санкцијама производа војне и двоструке намене, између осталих и низа машина и типова електронско-компонентске базе из категорије space," - написао је Рогозин у свом микроблогу на Твитеру.

Заменик премијера је нагласио и да су одговарајућа финансијска средства за замену увоза датих производа планирана у буџету за 2015-2017. године.

Осим тога, Рогозин је саопштио и да ће контрола за пласманом и извршавањем државних набавки за одбрану у 2015. години бити појачани. Очекује се да ће се 14. јануара 2015. године руководиоци водећих одбрамбених корпорација и шефови одговарајућих региона сусрести на колегијуму ВИК РФ са представницима финансијско-економског и индустријског блока владе Русије, где ће се разменити мишљења о ситуацији у реалном сектору земље и мерама за хитно извршавање државних набавки за одбрану.