МСП РФ: Двојни стандарди према Москви стављају под знак питања сарадњу са САД

01-01-2015 11:07:56 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Kirill Kallinikov/ vostok.rs |


Званични представник МСП РФ Александар Лукашевич, у вези са проширењем америчких санкција, осудио је политику двојних стандарда Вашингтона према Москви и руским правним лицима.

"Журећи да заврше одлазећу годину са високом антируском нотом, у Вашингтону су се истакли још једном варницом санкција против нашим грађана и организација. Укључивање у тзв. списак Магнитског четири руска чиновника диктирано је чисто политичким мотивима. Вашингтон поново пушта у оптицај отворене двојне стандарде, излазећи са тврдњама о људским правима, а истовремено затварајући очи на далеко не типичну ситуацију са људским правима у самим Сједињеним Државама, где су специјалне службе до недавно званично обладавале правом примене средњевековних мучења, а полиција до данас некажњиво убија људе само зато што они имају другу боју коже," - каже се у саопштењу, објављеном на сајту МИП РФ.

У Министарству су, такође, приметили: "Критику не може издржати ни неосновано увођење ограничења против руских правних лица на основу унутар америчког закона о санкцијама против Ирана и Сирије".

У саопштењу МСП се указује и да ће "Русија ставити под знак питања перспективе билатералних односа у решавању ситуације око иранског нуклеарног програма, сиријске кризе и других међународних проблема".

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут