Дискриминација традиционалне породице коју Запад сматра застарелом

24-11-2014 03:13:34 | | Глас Русије, фото: Голос России/ vostok.rs |


Недавно неколико католичких покрета је оорганизовало у Италији у Торину конференцију под називом Породица на Западу – објекат дискриминације? А пошто управо Русија себе декларише као последње упориште заштите традиционалних вредности Запада, главни известлац на њој био је амбасадор у УН и председник Светског конгреса породице Алексеј Комов, који је у инервјуу за Глас Русије објаснио тенденције развоја савремене Европе.

И поводом кризе у Украјини Европа такође иступа у супротности за традицоналним поштовањем принципа самоопредељења народа. Шта о томе мислите?

- Ситуација у Украјини је врло сложена. Годинама у овој земљи су живеле једна поред друге различите националности, и увек су налазиле заједнички језик. Штета што у последње време неке међународне снаге искористиле су мултинационалност Украјине као повод да се створе проблеми за Русију. Није случајно што је управо у ову земљу било инвестирано 5 милијарди долара за развој оног што они називају демократијом: друштва ултралибералних иницијатива, које нема ништа заједничко са увођењем вредности правог морала. Један од главних узрока ове агресије се крије, сматрам у томе што је Русија последњи и доследни заштитник хришћанских и породочних вреднсоти. Револуција у Украјини није легитимна зато што су је организовали исти професионалци који су учестовали у Арапском пролећу, и у свим другим конфликтима у свету.

Каква је улога САД у тој причи?

- Револуција у Украјини је била режирана, како би се Русији супротставило идеолошки разједињено становништво које је раније било пријатељски расположено према нама. Данас се води идеолошки рат против Русије, предузимају се покушаји манипулације јавним мњењем уз помоћ медија. Води се економска, духовна и физичка борба. Води се рат који, и ја желим да то буде јасно свима, уопште није потребан Русији. Да подсетим да ако ми данас не ратујемо у Сирији, у другим земљама Блиског Истока, то је захваљујући чврстом ставу који је заузео председник Путин. Највише жели да почне да пуца Џорџ Сорос, који поседњих недеља изјављује да треба провоцирати рат против Русије. Али како би се водио рат потребне су две зараћене стране, а Русија не планира да то чини: максимум који чинимо, извозимо моралне вредности.

Мађарска почиње да осећа невољу, није ваљда да она жели да иступи из ЕУ?

- Сада постоји ризик да у Мађарској може да буде реализован сценарио по украјинском обрасцу. Тачније, државни преврат против оних снага које су прокламовале своју жељу да иступе из ЕУ. То би било ништа друго до посезање на ову суверену државу, а такође и нова битка за оне вредности о којима говоримо.

Обамин пораз и убедљива победа републиканаца могли би да промене однос Америке и Русије?

- Републиканци нас подржавају по разним етичким питањима: они такође иступају против абортуса и за вредности традиционалне породице. Остаје проблем са неоконзервативцима, који су много агресивнији у погледу Русије. За њих америчка империја и њена богатства много су важнија од самог Исуса Христа. Са њима ће бити врло тешко градити дијалог. Видећемо ко ће победити на прелиминарним изборима: тек тада ће постати јасно да ли ће бити могуће комуницирати са њима у позитивном кључу и борити се заједно за традицоналне вредности које делимо.

Буш је оправдавао рат САД против Ирака, називајући га ратом између добра и зла. Шта је данас зло за Русију?

- Мислим да у данањем свету стране су промениле места. Данас је Русија земља која подржава идеје добра, Америка је повезана са злом. Осврћући се на недавну прошлост, видимо да су сви ратови и револуције биле покренуте управо ради економских интереса Америке: то је чињеница. Довољно је окренути се времену Горбачова, када су биле преузете обавезе да се учини тако да бивше републике СССР остану неутралне; али то се није десило. Ми нисмо започели револуцију у Мексику како бисмо наметнули тамо америчку владу; они су посегнули на наш историјски простор. Надам се да ће наша влада наћи признање светског јавног мњења као заштитник хришћанских вредности и слободе народа.

Путин је у Европи био кандидован за Нобелову награду, мада га при томе многи критикују.

- Данас је Путин слободан човек, то је последњи велики лидер свог обрасца који је још у стању да се бори за обнову правих вредности у другим земљама, против дивље глобализације и самоубиственог либерализма.

Рекли сте оно што свима треба да буде јасно: данашња Русија има своје велике вредности, али није ни мало рајско место. Шта имате у виду под тим?

- У нашем руководству и ултралибералним елитама још постоје мање групе које, добивши финансирање од Американаца, саботирају испуњење решења владе за реализацију Путинових реформи, заснованих на хришћанским традицијама. Верујем у смену генерација, нови људи ће подржати нашег лидер и довести до краја започети пут ка слободи.


КАТЕГОРИЈЕ