Пушков: Предлогом да се прикључи санкцијама према Русији ЕУ уцењује Србију

20-11-2014 10:59:02 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Vladimir Fedorenko/ vostok.r |


Европска унија практично уцењује Србију, условљавајући њен улазак у ЕУ пркључењем санкцијама према Русији, изјавио је данас шеф Одбора Државне думе за међународне послове Алексеј Пушков.

Европски комесар за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан јуче је уочи своје посете Београду рекао да је Србија овавезна да уведе санкције Рисији, ако жели да уђе у ЕУ.

„Тренутно Европска унија покушава да се Србија, која није чланица Европске уније,прикључи санкцијама. Практично Србија се уцењује, или се прикључите санкцијама према Русији, или ћемо вас нећемо узети у разматрање као земљу, која има шансе за улазак у Европску унију“, изјавио је Пушков, говорећи на конференцији за новинаре у агенцији МИА „Росија севодња“.

По његовим речима проблем Србије је у томе што „у скорије време она свакако нема изгледа да уђе у Европску унију“. „Уколико се они (србска влада) сада не одлуче за увођење санкције према Русији, једноставно ће пристати на уцену, али нико их због тога за годину дана неће примити у Европску унију“, сматра Пушков.