Архангелск - војно-патриотска акција "Стража сећања"

04-11-2014 07:03:29 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Konstantin Chalabov/ vostok. |


Архангелск ће прихватити у новембру војно-патриотску акцију "Стража сећања", чији је циљ тражење остатака палих совјетских војника и њихова сахрана, - саопштила је прес-служба губернатора и владе Архангелске области.

Сверуска акција, посвећена 25. годишњици покрета трагача, биће одржана 20.-21. новембра. Очекује се да ће у њој учествовати више од 250 трагача из свих региона Русије, као и из иностранства.

Током свог постојања одреди трагача овог региона су организовали експедиције у Лењинградску, Новгородску, Смоленску, Волгоградску, Курску, Мурманску област, као и у Карелију. Данас у Архангелској области има 28 удружења трагача, која делују у 13 муниципалних јединица региона.

Програм акције обухвата округле столове и секције за размену искуства у сфери патриотског васпитања и предвојничке обуке, свечане и културне акције, сусрете с представницима војно-патриотских удружења Поморја, - говори се у саопштењу.

Један од централних догађаја ће бити откривање музеја рада трагача Архангелске области у центру "Патриота", као и промоција пројеката историјске реконструкције војно-историјског клуба "Северна Двина". У оквиру те акције планира се и заседање међуресорског координационог савета за патриотско васпитање у Архангелској области по питањима развоја у региону покрета трагача.