У Албанији регистрован још један случај коришћења беспилотне летелице за време фудбалске утакмице

19-10-2014 10:05:12 | | Глас Русије, фото: Flickr.com/Maria Gambale/cc-by-nc/ vosto |


У Албанији је регистрован још један случај коришћења беспилотне летелице за време фудбалске утакмице шампионата земље између тимова „Фламуртари“ и „Скендербегу“, саопштавају локални медији.

Раније је због такве летелице била прекинута квалификациона утакмица фудбалског шампионата Европе-2016 између репрезентација Србије и Албаније, која се играла 14. октобра у Београду. Дрон са картом „Велике Албаније“ и фотографијама албанских политичара појавио се над пољем крајем првог полувремена. Играч одбране српске репрезентацие Стефан Митровић је скинуо банер, што је проузроковало тучу уз учешће представника обе репрезентације и навијача, који су упали на терен. Услед тога, утакмица је била прекинута, а касније је енглески судија Мартин Аткинсон одлучио да се утакмица не понавља.

Председник УЕФА Мишел Платини осудио је овај инцидент и истакао да је уз дрон могла да буде причвршћена бомба, зато УЕФА сматра да су такви објекти озбиљна опасност.

Овог пута на утакмици шампионата Албаније била је причвршћена национална застава. Главни судија утакмице је одлучио да не прекида утакмицу.